Disputen

Volgens de Van Dale: dis•puut (het ~, -puten)
1 theoretische discussie => redetwist, twistgesprek
2 studentengezelschap voor studie en discussie
3 onderafdeling van een studentenvereniging

Op het moment telt sv. STURAD naast de commissies ook twee disputen. Eén daarvan is het gemengde dispuut genaamd “Je ne sais pas”. En de ander is een herendispuut genaamd RAS.

Sv. STURAD heeft de volgende vier disputen:

  • Dames Dispuut Abundantia (slapend)
  • Gemend Dispuut Jeuh (slapend)
  • Gemengd Dispuut Je ne sais pas (actief sinds 2009)
  • Herendispuut RAS (actief sinds 2011)

Gemengd Dispuut Je ne sais pas

Nijmeegs Gemengd Dispuut Je Ne Sais Pas is een dispuut speciaal voor gezellige, leuke, humorvolle studenten van sv. STURAD. Traditionele disputen hebben ontgroeningen, ledenwerfacties en een streng beleid, maar JNSP wil hier niets van weten. Lekker jezelf zijn met een biertje, wijntje, cocktail of cola light in de hand slap ouwehoeren of een serieus gesprek.

Naast deze zeer spontane avonden, zijn er uiteraard de uitjes waar wij naar toe leven. Niet alleen eten en drinken, maar ook bijvoorbeeld een weekend of dagje op stap.Met geweldige leden maken wij het studentenleven, naast de activiteiten en gezellige momenten bij sv. STURAD, nog leuker en gezelliger. Iedere woensdag zijn wij vanaf 20.00 uur in Bascafé te vinden.

> Website

Heren Dispuut RAS

RAS is de afkorting van Religiosa Amicorum Sodalitas (Genootschap der vrienden)

RAS is begonnen als jaarclub binnen sv. STURAD en sinds 2011 is RAS een gemengd dispuut van sv STURAD, in maart 2014 is RAS een herendispuut geworden.

Met 13 mannen maken wij op elke woensdagavond de binnenstad van Nijmegen onveilig. Nadat we enkele jaren bij Café Brink op de grote markt gezeten hebben zijn we verhuist naar Café Goosens óók op de grote markt. Deze avond staat in het teken van bier, whiskey, voetbal en slappe klets.

Het leuke van het dispuut is dat je buiten de vaste avond om leuke dingen met elkaar als groep doet. Wij gaan bijvoorbeeld een weekend weg, gaan met elkaar stappen en staan voor elkaar klaar waar dat nodig is!
Kortom een leuke hechte groep die graag nieuwe mensen verwelkomt!

We mogen onszelf ook het Leukste Dispuut van Nijmegen noemen. Dit mogen we nadat we afgelopen jaar Nijmegen hebben vertegenwoordigt om het leukste Dispuut van Nederland te worden.

Ben jij benieuwd geworden naar RAS spreek dan een van onze leden aan en vraag alles wat je wilt weten, of val gewoon is binnen op woensdag avond!

Iedere woensdag 20:00 Café Goossens.

Wij staan voor je klaar!!
Met vriendelijke groet,
Herendispuut RAS