Jaarclubs

Een jaarclub is een club van studenten die in hetzelfde jaar zijn begonnen met studeren.

Studentenvereniging STURAD heeft verschillende jaarclubs. Als lid van sv. STURAD kan je er voor kiezen om samen met andere sv. STURAD leden, die in hetzelfde jaar zijn gaan studeren, een jaarclub te vormen. Een jaarclub bestaat uit minimaal 5 leden. Deze groep ‘vrienden’ hebben als doel om samen te zorgen voor een leuke studententijd.

Sv. STURAD heeft de volgende jaarclubs:

– 2015-2016: Convivium
– 2015-2016: Cervisias
– 2014-2015: Pavos
– 2013-2014: Coco Loco
– 2012-2013: Femmes Fatales
– 2010-2011: RAS
– 2010-2011: Ceteris paribus
– 2008-2009: Tompoesch
– 2007-2008: Amizade
– 2006-2007: BB
– 2006-2007: Certo Certius
– 2005-2006: Zen
– 2005-2006: Aphrodite
– 2005-2006: UKOA

Convivium (2015-2016)

Een normale jaarclub ontstaat doordat je elkaar op een bepaalde plek of op een bepaalt moment leert kennen. Nou… wij niet. Wij zijn een geval apart. Zo hebben een paar van ons elkaar ontmoet op het introductie kamp, terwijl de andere via een gezellige avond in de Malle Babbe er bij zijn gekomen. Hoe dan ook, de klik was er meteen. Hierom zijn wij een jaarclub geworden. Onze jaarclub heeft ‘Convivium’, dit betekent feest in het Latijn. Aangezien het leven met ons een groot feest is, vonden wij deze naam wel toepasselijk. Dat wij allen vijf een beetje gek zijn wisten we al, en soort zoekt soort. Ons logo is een Oetel (kikker), dit omdat wij afgelopen jaar met z’n allen zijn gaan carnavallen in Oeteldonk (Den Bosch) en dit een avond was die we niet snel zullen vergeten. Verder eten we wekelijks samen en pakken we groots als er iemand jarig is binnen de jaarclub. Tot slot zijn we wekelijks vertegenwoordigd in de Malle Babbe!

Nelleke van Egmond
Wouter van Beurden
Roel van den Hanenberg
Merel den Hertog
Sanne Giling

Cervisias (2015-2016)

Wij, Cas Cremers, Janpieter ter Maat, David Mook, Ruben Veenstra, Emiel de Vries, Bjorn van der Wal en Thijmen van Weelden, zijn de zeven bibitoren van Cervisias. We hebben allemaal een enorme voorliefde voor het goudgele gerstenat: BIER! Cervisias betekent bier in het Latijn en bibitor staat voor zuiplap, wat wij natuurlijk allemaal zijn. Cervisias is oorspronkelijk ontstaan in de El Sombrero, vlak na de jaarclubpresentaties, toen we bier aan het tanken waren. Met wij bedoelen we Emiel, Cas, Janpieter en Thijmen destijds. Wij vieren vonden elkaar al hartstikke aardige kerels maar we hadden natuurlijk een vijfde man nodig om een jaarclub te vormen. Al snel viel onze keus op Bjorn, een uitstekende kandidaat om bibitor te worden. Zo waren wij met z’n vijven een (onofficiële) jaarclub geworden. Een ruime maand later zat Cervisias gezamenlijk aan een tafel tijdens het kerstdiner toen niemand minder dan David Mook en Ruben Veenstra bij ons kwamen zitten. Na het diner zijn we met z’n allen op kroegentocht gegaan. Dit is uiteindelijk zo’n mooie avond geworden dat we hen uiteraard hebben geïnaugureerd in onze jaarclub. Nu we officieel zijn willen we maandelijks bij elkaar komen om te eten en te zuipen en we hebben allemaal ambitie om iets van ons te laten zien binnen STURAD de komende jaren.

Cas Cremers
Janpieter ter Maat
David Mook
Ruben Veenstra
Emiel de Vries,
Bjorn van der Wal
Thijmen van Weelden

Pavos (2014-2015)

Tijdens het IC van 2014 hebben wij elkaar leren kennen. Daar hebben we samen een super leuke tijd beleefd. De sfeer was fantastisch en we hadden meteen een goede klik. Een groot deel van onze jaarclub zat ook bij elkaar in de groep. Omdat dit groepje zich had misdragen, moesten zij voor straf met de grote knuffelhond PEACOCK rondlopen en deze ook uitlaten. Zo werd deze hond als het ware de mascotte van onze groep. Tijdens het IC kwamen we er achter dat een aantal van ons ook bij elkaar in de klas zaten. In de periode na het IC liepen we elkaar steeds vaker tegen het lijf; op school en natuurlijk in de kroeg. Rond november vroegen er twee van ons om samen een jaarclub op te richten. We waren meteen enthousiast. We moesten alleen nog een naam verzinnen. Al snel kwamen we onze grote vriend PEACOCK, maar om de jaarclub nou Peacock te noemen vonden we ook niet echt wat. We hebben Peacock vertaald naar het Latijns en daar kwam Pavos uit. Inmiddels zijn wij een hechte vriendengroep die vaak samen gaan eten en nog flink wat biertjes zal benuttigen op de donderdagavond!

Marlou Greve
Tobias Laurens
Femke Posthuma
Pim Veldman
Luuk van de Ven
Rik Verhoeven

logo_pavos

Coco Loco (2013-2014)

In ons eerste jaar bij sv. STURAD hebben wij elkaar leren kennen. We woonden allemaal net in Nijmegen en konden het meteen al super goed met elkaar vinden. Lang is er niet nagedacht over het oprichten van een jaarclub en al snel hadden we de naam: Coco Loco. Dit is de naam van een cocktail en aangezien we elkaar voor het eerst hebben leren kennen op de cocktailworkshop, leek dit ons de perfecte naam. We zien elkaar buiten sv. STURAD vaak en doen verschillende leuke activiteiten. Zo bezoeken we samen feestjes en festivals, eten we vaak samen en sporten we regelmatig met elkaar. Inmiddels is Coco Loco een hechte groep vriendinnen die veel met elkaar delen en samen een super leuke tijd beleven in het gezellige Nijmegen!

Anouk Cats
Laura van Huet
Lisa Kuster
Lindeke Stronks
Naomi Hardeman

Femmes Fatales (2012-2013):

Iris Tuithof
Emma van Horen
Rowan Drost
Britt van den Heuvel
Eline Nederhoed
Doris de Boer
Kiona van Saarloos
Sanne Meerman
Anouk Theus
Daphne Dasselaar

RAS (2010-2011):

RAS is opgericht in februari 2010. Na een middag sporten terug op de fiets bedachten Michel Teunissen en Shiva Verstappen dat bij studeren ook een studenten vereniging hoort. En wat is er nu mooier dan je eigen studenten vereniging te hebben. Thuis gekomen en onder het genot van een aantal biertjes kreeg dit plan zijn uitwerking. De naam is tot stand gekomen omdat wij beiden van mening waren dat het in ieder geval Latijns moesten zijn. En aangezien wij vrienden zijn werd er besloten om er een genootschap van te maken. Vandaar de naam RAS Religiosa Amicorem Sodalitas (Genootschap der Vrienden). Na deze mensen te hebben gevraagd werd de RAS definitief geboren. De nieuwe aanwinsten zijn Joris Dibbits, Jesse van Schijndel, Sharon Verheyden, Aimee Groot en Floris van Nistelrooij. En als stamkroeg werd er gekozen voor Malle Babbe. Toen wisten wij nog niet dat sv STURAD hier ook kwartier hield. Een aantal borrels verder werden ook Rein Custers, Theo peters en Martijn Bosma lid. Het bonte gezelschap is compleet. Na sv STURAD een aantal keer gezien te hebben in de Malle Babbe werd er wat informatie ingewonnen. Bij Michel en Shiva begon te dagen dat een eigen vereniging niet zo makkelijk was als zij dachten. Na overleg met het bestuur van sv STURAD werd er besloten dat RAS zich bij sv STURAD zou voegen!

Shiva Verstappen
Aimee Groot
Sharon Verheyden
Floris van Nistelrooij
Jesse van Schijndel
Martijn Bosma
Theo Peters
Michel Teunissen
Joris Dibbits
Rein Custer

Ceteris paribus: (2010-2011)

Een superleuke meidengroep waar je lekker mee kan praten en voor elkaar klaar staat. Leuke, maar ook minder leuke gebeurtenissen met elkaar kunt delen als het nodig is. Dit is wat wij alle 6 willen als we na denken over een jaarclub.
Maar waarom überhaupt een jaarclub? We vinden het leuk ons al vriendinnengroep positief toevoegen aan s.v. STURAD. Mede omdat we elkaar ook via STURAD kennen was daarom de keuze voor ons snel gemaakt! Na veel gezellige avonden vol drank & feesten is er tijdens de biercantus besloten om ons als jaarclub te gaan oprichten en het bestuur om goed keuring te vragen. We zijn nu als ‘ de nullen’ officieel lid geworden.Daarbij hopen we ook daar onze favoriete hobby uit te oefenen wat feesten is. We hebben inmiddels zelfs al onze eerste jaarclub activiteiten gehad zoals winkelen & uiteten met elkaar. Dit is de motivatie van ons, als vier meiden dat we het jaarclub Ceteris Paribus willen vormen en erbij willen horen.

Chantal de Jong
Mayke Coopmans
Mayke Coenders
Marieke Vollebrecht
Jasmijn Jansen
Michelle Poos

Tompoesch (2008-2009)

Op 5 maart 2009 is jaarclub Tompoesch een officiële jaarclub van sv. STURAD geworden. De jaarclub is opgericht door de volgende 6 dames: Dounia van Wamel, Anne van der Knaap, Shirley Verweijen, Myrthe Janssen, Maaike Marissink en (voorzitter) Karin Brinkman. In juni 2009 is door de ALV goedgekeurd dat Jaarclub Tompoesch haar jaarclub compleet wilde maken door Carola Lubberding en Merel de Boer officieel lid te laten worden.

Op één van de vele gezellige avonden in café Daen zijn wij op het idee gekomen om een jaarclub op te richten. Toen we gingen brainstormen over leuke ideeën voor de jaarclub, kwamen we al snel uit bij leuke ‘meidendingen’ zoals taart bakken. Toen we aan taart begonnen te denken, kwamen we al snel uit bij de naam ‘Tompoesch’ voor de jaarclub. Behalve dat wij (bijna) elke donderdagavond in café Malle Babbe te vinden zijn, doen wij veel leuke dingen samen, zoals samen taart gaan bakken (en opeten natuurlijk), shoppen, etentjes, mama-dagen en op vakantie!

Groetjes,

Jaarclub Tompoesch!

Tompoesch

Amizade (2007-2008)

Vanaf 12 juni 2008 is sv. STURAD een jaarclub rijker; Amizade. De naam van de jaarclub is ontstaan na vele donderdagavonden brainstormen en individuele creativiteit van een van onze leden. Amizade is de Portugese vertaling van het woord ‘vriendschap’, wat natuurlijk geen verdere uitleg nodig heeft. Ons logo heeft eerder iets Mexicaans dan Portugees maar dat maakt niet uit, het hoort bij ons!
Ondanks dat wij allen in hetzelfde studiejaar zitten, is het leeftijdsverschil tussen het jongste en oudste lid ruim 5 jaar! Dit maakt Amizade tot een gevarieerde en zeer gezellige jaarclub.

Groeten van jaarclub Amizade,

Lies Buddingh
Stephanie van Dijk
Eddy Engelhart
Sabrina van Heck
Ben van Hulten (voorzitter)
Simon Kok
Geert Polmans
Merle Post
Lars de Valk

Amizade

Blut en Bezopen (2006-2007)

Wij zijn met BB begonnen om veel eerstejaars studenten bij elkaar te krijgen. Met in het begin een ledenaantal van 15 is dat ook gelukt. Het afspreken van data om leuke dingen te doen is daarom niet altijd even makkelijk.

Waar staat BB voor? Er zijn in het bedenken van de naam verschillende opties de revu gepaseerd. Zelfs nadat de afkorting BB bekend was waren daar meerdere namen voor te verzinnen. Nadat Bedreven in Boekhouden, BitterBallen voorbij waren gekomen zijn we uiteindelijk voor Blut en Bezopen gegaan. De reden daarvoor is vanzelfsprekend als je kijkt door de ogen van een student.

Groeten BB

Blut en bezopen

Certo Certius (2006-2007)

Wij zijn begonnen als zes eerstejaars studenten. Enkelen van ons kenden elkaar al een tijdje. Maar wij allen zijn met elkaar in contact gekomen op het IC 2006. Daar hebben we samen een super leuke tijd gehad. Het klikte direct. In de periode na het IC liepen we elkaar steeds vaker tegen het lijf; op school, in de stad en natuurlijk in de kroeg. Op de avond van onze inauguratie bij sv. STURAD kwam één van ons met het idee een jaarclub te vormen. Nadat we alle voor- en nadelen besproken hadden, besloten we in het kader van de gezelligheid een jaarclub(je) te vormen.

De eerste bijeenkomst verliep perfect. We zochten een kroeg op en hebben daar meer dan 2 uur vergaderd (eigenlijk waren we naar een half uur al geëindigd met vergaderen, maar het bier smaakte zeer goed, dus bleven we al ‘vergaderend’ nog even hangen). Na deze bijeenkomst was het dus ook zekerder dan zeker dat we als jaarclub door kunnen gaan.

Over onze naam hebben we niet lang gediscussieerd. ‘Certo Certius’ is de Latijnse vertaling van zekerder dan zeker. Het is namelijk duidelijk en zekerder dan zeker dat wij als jaarclub een leuke tijd tegemoet gaan, veel leuke dingen gaan ondernemen, lol gaan maken en elkaar nog beter leren kennen! Genoeg motivatie om een jaarclub te vormen!

Grietje Gerritsen (voorzitter)
René van Groesen
Vincie ten Dolle
Marije Duenk
Ellen Wentink
Peter Meijs

Zen (2005-2006)

Jaarclub Zen is opgericht op 1 oktober 2005 en bestaat uit: Cassandra Winkel, Fabian Jagt, Jeroen Diekerof, Bo Merkus, Kristel Van Haren, Mark Franssen, Corinne Willemsen en Allard Bentinck. Wat Zen precies betekend is niemand geheel duidelijk. Is het een filosofie, levenswijze of beide? Niemand weet het. Waar we het wel over eens zijn is dat Zen volop leven betekend.

Leef je leven en haal eruit wat erin zit!

Groeten Jaarclub Zen

Zen

Aphrodite (2005-2006)

Aphrodite is een jaarclub die bestaat uit 6 leden. We zijn allemaal in 2005 begonnen aan onze studie Facility management aan de HAN te Nijmegen. Op 22 september 2005 toen we bij Lilian een housewarming party hadden bedachten we dat het wel errug leuk was om een jaarclub op te richten. We hebben dit idee uitgewerkt en tadáá…daar was Aphrodite! Voor de mensen die zich afvragen waar de naam Aphrodite vandaan komt…..Aphrodite is een Griekse Godin, de Godin van de liefde, vruchtbaarheid en schoonheid. Het idee achter Aphrodite is gewoon gezellig met z’n allen af en toe en feestje bouwen! Aphrodite is een jaarclub van de studentenvereniging STURAD. Sv. STURAD is dé studentenvereniging van de faculteit economie & managment van de HAN in Nijmegen. Zo zijn wij ook altijd te vinden op de STURAD feesten en de stamkroeg Daen!

Groetjes, Aphrodite
Kirsten, Lilian, Amber, Reny, Nadine en Marieke

Aphrodite