Cantus

Commissiepresentatie
16 november 2017
Sinterklaasborrel
7 december 2017
Toon alles

Cantus

De avond begon en de leden kwamen allen vol goede moed de zaal binnen lopen bij N.S.V. Carolus Magnus waar wij als sv STURAD te gast waren. Velen wisten niet wat ze te wachten stond tijdens deze avond omdat er een groot aantal eerstejaars aanwezig waren en introducees, top! Echter de overige leden die de cantus van sv STURAD al eens mee hadden gemaakt wisten ook maar half wat ze te wachten stond, dit kwam hoogstwaarschijnlijk door het aantal goudgele rakkers wat de vorige cantussen genuttigd was door de cantusgangers.. 20:00 uur, iedereen is binnen!

De cantus kan beginnen! De cantoren komen traditie getrouw als echte bazen de zaal binnen lopen, menig deelnemer was direct onder de indruk en wist zeker, ik gehoorzaam en adt bier. Dit jaar waren de volgende heren de cantoren van de cantus van STURAD namelijk: de heer Kroes, de heer de Vries, de heer van den Bogaard, de heer Verhoeven en de heer van Beurden. Na opkomst was het de heer Kroes die alle deelnemers duidelijk maakte wat de cantusregels zijn en hoe de avond zal verlopen, vervolgens begon de cantus.

De eerste biertjes gleden als water bij menig mens naar binnen en dit was dan ook niet bevorderlijk voor de zangkunsten kan er gezegd worden. Het duurde dan ook niet lang of de eerste deelnemer werd naar voren geroepen voor een straf, een aantal rondjes om een kruk en een lekker biertje adten, wie wil dat nou niet? Nou het was zijn buurman die liever niet had gewild dat hij dat deed... Dit was het teken dat er nog velen gebeurtenissen zouden plaatsvinden deze avond. En ja dat was dan ook het geval! Het gezang werd als maar luider en het bier vloeide rijkelijk. Tijdens de avond zorgde de cantoren voor de orde en werd er meerdere malen een straf uitgedeeld, waar menig deelnemer of duo of trio zichtbaar van genoot en werd aangemoedigd onder luid applaus van de overige deelnemers. Tijdens de cantus werd er door de schenkers en tappers hard gewerkt om iedereen te voorzien van de heerlijke goudgele rakkers.

Al met al was het ook dit jaar weer een geweldige cantus die werd voortgezet in Café van Rijn door de echte diehards! Akcie en de cantoren hartelijk dank voor de organisatie!