Enkele jaarlijkse activiteiten

Studentenvereniging_Sturad_Batavierenrace
Batavierenrace
1 mei 2020
Cantus
1 mei 2020

De Sjaarcie


Als je net nieuw bij STURAD bent, is het natuurlijk lastig om snel de hele vereniging te leren kennen. Nu zul je wel denken dat het introductiekamp je zoveel levenservaring heeft gegeven dat je wel kunt stoppen met je studie, maar niets is minder waar. Door mee te gaan met de Sjaarcie activiteiten die georganiseerd worden in september leer je pas echt de harde kern van STURAD kennen.
Activiteiten als bowlen, kroegentocht of zelfs de paleizentocht zijn nooit te gek voor STURAD . Kortom, het is een maand lang elke week een variërende activiteit in hartje Nijmegen, waar kennismaken (met behulp van een pilsje of een wijntje) met de studentenvereniging centraal staat. Het is dan ook niet geheel onverstandig om een flinke alcohol tolerantie op te bouwen voordat je hier aan mee doet. Maar of je het nou zonder druppel, als een casual drink, of tot het gaatje gaat, de Sjaarcie is de manier om je STURAD genoten te leren kennen. De sjaarcie staat in het teken van het einde van het begin, waarin de deuren open worden gemaakt naar een legendarische tijd bij STURAD.
Twee leden Vrouw
Inaugruatie

De inauguratie


Vanaf het moment dat je je ingeschreven hebt, is het alleen nog maar een kwestie van wachten op de activiteit die speciaal georganiseerd is voor jou en je mede-NUL. De inauguratie!
De avond ging om 8 uur van start met de legendarische adtwedstrijd. Want het was niet zomaar een adtwedstrijd, de hoofdprijs was de titel ad koning van Sturad! Wonder boven wonder werden er geen barfjes gelegd, terwijl er bier werd ge-adt zoals nog nooit was gezien. Dit jaar was eerstejaars Mika Koenen onoverwinnelijk de snelste, waardoor hij zichzelf vanaf die avond de welbefaamde adt koning der Sturad mocht noemen. Vervolgens gingen alle nullen in groepjes op de bar staan om zichzelf voor te stellen aan de leden van Sturad. Er werd gedanst, ge-adt, Fries gepraat en gezongen, wat er toe leidde dat aan het einde van de avond geen nullen meer waren. Alle nieuwe leden trokken met een Sturad-polo en certificaat als voorwaardig lid de stad in, om de inauguratie te vieren.
Het was voor veel nullen een onvergetelijke avond voor zover ze zich er nog iets van herinnerden, allemaal te danken aan de goede zorgen van het bestuur en de Akcie.
.

De cantus


Het evenement waar ieder jaar naartoe geleefd wordt, de cantus! Op deze avond haalt iedereen zijn of haar zangkunsten tevoorschijn om er samen een geweldige avond van te maken. Tijdens deze muzikale avond wordt er onder het genot van een pilsje hard meegezongen met moderne hits en oude klassiekers. Dit is een avond die je absoluut niet wil missen!
Cantus
Eetactie

De eetacties

Studeren kan soms erg vermoeiend zijn. Naast weinig slaap zal ook je dieet langzaam aftakelen. Om dit fenomeen tegen te gaan hebben we bij STURAD een oplossing verzonnen: De eetacties! Eens in de twee maanden zullen meerdere ouderejaars met groepjes eerstejaars ontzettend hun best doen om voor de eerstejaars een topdiner op tafel te zetten. Deze acties zijn er om de eerstejaars en de ouderejaars elkaar beter te leren kennen, en hoe kun je dit nu beter doen dan samen een maaltijd te delen. Elke eetactie is er nagedacht over een bijpassend thema, zo kun je bijvoorbeeld in de winter een overheerlijk stamppotje verwachten. Nadat de nodige sterke verhalen zijn verteld en er een stevige bodem is gelegd is het weer tijd om de avond voort te zetten in café van Rijn. “Als de maag vol is, wordt het hart vrolijk”

Gala der sv. STURAD


Ieder jaar wordt er een legendarisch gala der sv. STURAD georganiseerd. “De kleren maken de man” Dit is de avond om de show te stelen! De dames trekken hun mooiste jurk uit de kast en de heren hun mooiste pak. Deze legendarische avond wordt ieder jaar op een andere locatie gehouden. Het gala is een avond waar je in je mooiste kledij onder het genot van een drankje tot in de nacht door kunt feesten.
Studentenvereniging_Sturad_Nijmegen_2020
Studentenvereniging_Sturad_batavierenrace_2

De Batavierenrace


Jaarlijks doet STURAD mee aan de grootste hardloopestafette ter wereld: de Batavierenrace. Elk jaar doen er 25 leden mee aan dit te gekke evenement. Velen laten zich in de kroeg overhalen om mee te doen. De volgende ochtend hebben ze vaak spijt maar als je eenmaal mee bent geweest sla je geen jaar meer over. De Batavierenrace is namelijk ook het grootste studentenfeest van de Benelux! Nuchter hardlopen komt dan ook vrijwel niet voor tijdens deze Estafette race van Nijmegen naar Enschede. Onder het genot van het goudgele gerstenat proberen we ter vergeefs een sportprestatie neer te zetten. Maar goed meedoen is belangrijker dan winnen en feesten is leuker dan thuisblijven. Het liefst zouden we de bizarre verhalen delen die we de afgelopen jaren hebben meegemaakt maar daarvoor moet je ons maar opzoeken in de kroeg!

Een overzicht van enkele van onze jaarlijkse activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *